Se celebra a Barcelona el 1er Fòrum Veïnal sobre Turisme


forum turisme

L’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) és una iniciativa ciutadana que va celebrar la seva primera acció pública just ara fa un any, quan dugué a terme una manifestació davant la seu del Consorci de Turisme de Barcelona ─l’entitat que centralitza amb diners públics la promoció turística de la ciutat─ per deixar palès el seu rebuig al model turístic que els lobbys han imposat a Barcelona i a Catalunya.
Des del seu inici, el Grup Impulsor del Parlament Ciutadà ha donat suport a aquesta plataforma, en la que ja participen una trentena d’entitats, perquè es tracta d’un exemple paradigmàtic d’autoorganització popular i de participació política de la ciutadania.
L’Assemblea de Barris, que denuncia el caràcter depredador i extractiu de la indústria turística, ha aconseguit que els efectes nocius del turisme massiu siguin un motiu de debat social.
Aquesta indústria suposa, aproximadament, el 13 % del PIB de Catalunya i el 16 % del de Barcelona. Percentatges als que cal afegir els ingressos que generen els milers d’apartaments turístics il·legals. El discurs dels lobbys turístics respecte la importància d’aquestes xifres ha estat, ara per ara, l’únic que arribava a través dels mitjans de comunicació.
Conscients que cal crear espais de reflexió per elaborar propostes veïnals, l’ABTS organitza els propers 1 i 2 de juliol el 1er Fòrum Veïnal sobre Turisme, sota el lema: “La ciutat és per viure-hi, no per viure’n”.
En aquest Fòrum intervindran nombrosos especialistes, alguns d’ells provinents de diverses ciutats de la Mediterrània, i es celebraran diversos tallers sobre la substitució d’usos dels habitatges i l’espai públic, els models econòmics alternatius a la indústria turística, i problemàtiques específiques relatives al port de Barcelona, els creuers i la mobilitat.

Inscripció obligatòria gratuïta aquí. És un minut.

1 Comment

    Leave a Comment

     

    — required *

    — required *