Suport a iniciativa > ILP per una nova llei de l’educació al Parlament de Catalunya


Avui es registren al Parlament de Catalunya les fedatàries de la la ILP per una nova llei del sistema educatiu de Catalunya, que reclama “una educació pública, laica, popular, democràtica, inclusiva, coeducadora i en català”. Els punts clau de les demandes de la ILP són:

1. Fer efectiu, real i universal el dret a l’educació, de bressol a universitat, per part de tota la ciutadania sense importar el seu origen social.

2. Acabar amb els concerts escolars, amb la participació d’empreses privades al sistema educatiu públic i amb la privatització de la gestió de centres educatius públics de bressol a universitat.

3. Recuperar la gestió democràtica dels centres educatius arrabassada per la LEC i per la LOMCE.

4. Instaurar un concepte d’autonomia de centres real, sense direccions imposades des de fora i amb projectes discutits al sí de l’escola, i sense la pressió de l’empresa privada en la funció que li és pròpia a la universitat.

5. Una avaluació del sistema educatiu que serveixi als centres per a millorar i als estudiants per a reconèixer la seva feina i avançar en la seva formació.

6. Allunyar-se de la flexibilitat laboral tan demanada per la patronal i els organismes financers internacionals mitjançant la funció pública, donant estabilitat i seguretat a les plantilles.

7. Establir el català com a llengua vehicular de tot el sistema educatiu.

8. La cessió de les Escoles Bressol de titularitat municipal i les subcontractades a la Generalitat.

9. Un finançament acord amb la importància que té l’educació per a la vida de les persones i per a la societat, amb un percentatge del PIB igual, com a mínim, a la mitjana europea.ç

+info al web de #ILPEducació

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Comment

 

— required *

— required *