Presentació de l’ASSEMBLEA de BARRIS per un TURISME SOSTENIBLE


Convocatòria de roda de premsa: presentació de l’ABTS:
Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible

(Barcelona, 9 de novembre del 2015)

Les entitats que subscrivim aquest comunicat ens hem constituït com a Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, amb la voluntat de ser una part activa en la definició del model turístic que ha de prevaldre a Barcelona.

Aquesta assemblea es crea davant del panorama de sobreexplotació turística a què està sotmesa la ciutat per l’acció de lobbies i governants: afebliment del teixit social i econòmic, expulsió del veïnat dels seus barris, mercantilització i sobreocupació de l’espai públic, i augment de la precarització laboral, entre d’altres.

Un exemple més concret d’aquest monocultiu es la manera en què la majoria de l’oposició, els lobbies turístics i no pocs mitjans han reaccionat a la moratòria d’allotjaments turístics, la primera mesura durant molt de temps realment adreçada a poder plantejar alternatives a aquesta gestió del turisme a la ciutat.

En aquest context, entitats i col·lectius que portem temps treballant als nostres barris la gestió del turisme i el model de ciutat, exposarem una sèrie de reivindicacions en roda de premsa el proper

dilluns 9 de novembre, a partir de les 11:30

al Casal de Barri Pou de la Figuera (C/ Sant Pere Més Baix 70),

a càrrec de representants veïnals dels diferents barris, amb introducció de Itziar González (ex-regidora de Ciutat Vella i membre del Parlament Ciutadà, present a l’ABTS).

Aquestes demandes es basen en la necessitat de fer efectiu el poder regulador de l’Ajuntament sobre la fàbrica turística, prioritzant els interessos comuns per davant dels interessos privats.

L’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible treballarà sobre tres eixos: decreixement turístic, redistribució de beneficis econòmics i foment d’economies alternatives al monocultiu turístic.

L’objectiu final és que tota la població de Barcelona pugui decidir col·lectivament un model de ciutat sostenible, tant social com ambientalment. Es tracta d’una qüestió d’absoluta urgència social.

També aprofitarem per anunciar pròximes accions i mobilitzacions conjuntes a curt termini.

Signen: Assemblea de Joves de Ciutat Vella, Assemblea Gòtic, Associació de Veïnes i Veïns de l’Òstia, Associació de Veïns i Veïnes del Barri Gòtic, Ciutat Vella No Està En Venda, Fem Plaça, CUP Casc Antic / Barceloneta, CUP Horta-Guinardó, El Raval no esta en venta, Veïns de La Rambla, Associació de Veïns i Veïnes Sagrada Família, SOS carrer Enric Granados, PisosTurísticsNO, Recuperem el Niza, Plataforma Gràcia On Vas, Assemblea Social Guinardó-Can Baró, Defensem els Tres Turons, Plataforma Defensem el Park Güell, Plataforma de Guies de Turisme, Salvem pensions – Gràcia, Ecologistes en Acció Catalunya, Poble Nou X un Turisme Sostenible, Fem Sant Antoni, Parlament Ciutadà, Som Paral·lel, Plataforma No Hotel al Rec Comtal, FAVB.

contacte ABTS:             abatbcn@gmail.com


No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Comment

 

— required *

— required *