Presentació de la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya


CCCC-1

Al Paranimf de la Facultat de Medecina de la Universitat de Barcelona, s’ha presentat el projecte de Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya. Projecte promogut des de Reinicia.cat  plataforma en la que, des de la seva creació, participa el Grup Impulsor del Parlament Ciutadà.

La proposta inicial que s’ha plantejat està distribuïda en 14 àmbits temàtics (drets i deures, benestar, salut, educació, ciutadania, cultura, comunicació, coneixement, medi ambient, política, justícia, seguretat, economia i internacional), d’entre els quals Parlament Ciutadà, com a membre fundador de REINICIA i de la Convenció Constituent, hem estat present als d’economia, salut i ciutadania.

Aquesta fase preparatòria de la convenció i durant les properes setmanes, té l’objectiu “d’identificar el mapa d’actors, la llista de projectes, documents, i recollir observacions i comentaris generals sobre la Convenció, com ara idees per millorar-la i acabar de definir el projecte”, segons paraules del Jaume López, politòleg i portaveu de Reinicia. El projecte de convenció constituent que s’ha presentat serà validat per les entitats participants juntament amb les noves entitats que s’hi incorporin.

La presentació ha comptat amb 280 persones inscrites, membres o en representació d’entitats com  La Marxa Som, Pla Nacional de Valors, Procés Constituent, IV Congrés Universitari Català, Dempeus per la Salut, Feministes per la Independència, Ens Associatiu Cultural Català, Acord d’Esquerres per la República Catalana, Fundació Irla, Fundació l’Alternativa, Intersindical Alternativa de Catalunya o La Consti entre altres que han intervingut davant les persones congregades.

L’acte ha seguit amb el treball per àmbits sectorials que haurà de nodrir els propers passos de la convenció.

Per a més informació:

· Tríptic de la presentació

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Comment

 

— required *

— required *