Iniciativa tancada > Segones Jornades del Parlament Ciutadà


PMC_iniciativa_JORNADES_II_1

Els passats divendres 14 de març i dissabte 15 de març de 2014 el Parlament Ciutadà va celebrar les seves Segones Jornades, segona prova pilot de funcionament del parlament de la ciutadania. Aquesta nova edició dels debats del Parlament Ciutadà van tenir lloc als Escolapis del carrer Diputació 277 de Barcelona. Actualment estem treballant en editar tot el material de les jornades, que anirem publicant puntualment a aquesta pàgina i a les pàgines específiques dedicades a cada sessió.

Les Primeres Jornades del Parlament Ciutadà (octubre 2013) van ser una experiència de coneixement, de reconeixement mutu i d’interacció entre col·lectius que desenvolupen les seves activitats en àmbits socials.Amb aquestes Segones Jornades, el Grup Impulsor del Parlament Ciutadà proposa aprofundir en la concreció de formules col·laboratives d’actuació que facilitin la vinculació i facin més eficaces les actuacions de la ciutadania organitzada.

Cinc mesos després de la celebració de les Primeres Jornades del Parlament Ciutadà, aquesta segona trobada es plantejava amb els següents objectius:

  • Ampliar el coneixement sobre les principals visions i estratègies transformadores i les accions i mesures d’urgència que avui es proposen des dels moviments socials més actius a Catalunya.
  • Debatre les prioritats que poden encapçalar les actuacions col·lectives més immediates, cercant objectius comuns i la unitat d’acció de la ciutadania.
  • Avançar en la consecució del Parlament Ciutadà, això és, la configuració d’un espai permanent de confluència, deliberació i cooperació, que sigui alhora un instrument d’acció política de la ciutadania activa.

Finalment, es va presentar un avantprojecte de constitució del Parlament Ciutadà, avaluant, entre altres aspectes, les seves funcions, la composició, el funcionament i les formes de participació, així com una periodificació del procés per dur a terme la seva Assemblea Constitutiva.

PROGRAMA
Feu clic a sobre de la imatge per a descarregar-vos el programa de les Segones Jornades del Parlament Ciutadà:

PMC_Segones_Jornades_programa

PARTICIPACIÓ
Les Jornades estaven obertes a la participació de persones i col·lectius.

2JPMC_Sessio04DebatObert

Hi esperem la participació de: Aigua és Vida, Assemblea Groga, Assemblea Nacional Catalana, Attac Acordem, Ca la Dona, Confederació catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament, Dempeus per la Salut Pública, Desbanka, Ecologistes en Acció, Espai de Coordinació d’Assemblees Socials de Barcelona (15M), Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Feministes de Catalunya, ILP Renda Garantida Ciutadana, Intersectorial ANC, Marea Roja, Multireferèndum, Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PCAD), Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Plataforma de Defensa de l’Ebre (PDE), Plataformes Defensa del Territori, Seminari Taifa, Tanquem els CIE, Xarxa d’Economia Solidària.

SESSIÓ DE PRESENTACIÓ (divendres 18.30 h)
Presentació de les Segones Jornades del Parlament Ciutadà amb Itziar González, Jordi Rojas i Sònia Garcia.

2JPMC_Sessio01Presentacio

SESSIÓ DE DEBAT > VISIONS I MESURES D’URGÈNCIA (divendres 18.45 h)
Cada participant disposarà de 10 min. per realitzar la seva exposició. L’organització haurà de tenir, com molt tard el 28 de febrer, un breu resum (abstact d’una pàgina) que es divulgarà com a documentació de les Jornades. Més info a la pàgina de la sessió.

2JPMC_Sessio02VisionsEstrategies

SESSIÓ DE DEBAT > ACCIONS I MESURES D’URGÈNCIA (dissabte 15 de març, 10.30 h)
Cada participant disposava de 5 min per fer la seva exposició. Per formalitzar la participació, era imprescindible que, com a molt tard el 28 de febrer, es trametés complimentat un full facilitat per l’organització de les Jornades, on es resumia cada aportació i que es divulgà com a documentació de les Jornades. Més info a la pàgina de la sessió.

2JPMC_Sessio03AccionsMesuresUrgencia

SESSIÓ DE PRESENTACIÓ I DELIBERACIÓ > PROPOSTA SOBRE ELS OBJECTIUS, LA COMPOSICIÓ I EL FUNCIONAMENT DEL PARLAMENT CIUTADÀ (dissabte 15 de maç 16.15 h)
Sessió de presentació i deliberació en el marc de les Segones Jornades del Parlament Ciutadà dedicada a Proposta sobre els objectius, la composició i el funcionament del Parlament Ciutadà. Més info a la pàgina de la sessió.

2JPMC_Sessio05Proposta

INSCRIPCIÓ
A títol individual o com a col·lectiu, el participants de les jornades es podien inscriure i donar suport a les Segones Jornades Parlament Ciutadà a través del web www.parlamentciutada.org. Des d’ell també es podien fer les teves aportacions i suggeriments.

FOTOGRAFIES
https://www.flickr.com/photos/parlaciutada/sets/72157642360870563/

STORIFY
Storify del Twitter relacionat amb les Segones Jornades (esporgat de repeticions per fer-ne menys farragós el seguiment):
https://storify.com/ParlaCiutada/segones-jornades-parlament-ciutada

DOCUMENTACIÓ I CONCLUSIONS
Estem treballant en editar la documentació i conclusions de les Segones Jornades del Parlament Ciutadà. Alguns dels documents que ja estan disponibles són:

> Visions i necessitats comunes dels col·lectius participants: breu document de conclusions. Descarregar document en PDF.
> Les propostes presentades per les entitats, col·lectius i moviments participants: en preparació.
> El Deliberaweb sobre aquestes propostes: consultar fòrums de deliberació.
> Construint un Parlament Ciutadà, construint una nova democràcia: com a continuïtat del document “Visions i necessitats comunes” que vàrem fer públic com a primeres conclusions de les jornades, hem recollit en aquest enllaç deliberatiu el conjunt de propostes que des dels diferents col·lectius s’han considerat urgents o prioritàries. (En aquest enllaç en trobareu un breu resum). Us convidem a aportar les vostres opinions i observacions i a remetre’ns noves propostes que puguem incloure en nous processos deliberatius. Aquestes conclusions seran tractades en el taller presentat per la Itziar González, que tindrà lloc el proper dissabte 12 d’abril, a les 16 h, en el marc del Fòrum Social Català 2014, on també es presentaran i debatran diverses iniciatives que promouen la unitat d’acció dels moviments socials.

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Comment

 

— required *

— required *