Els moviments socials es mobilitzen contra el model turístic


banner2_7

Fora lobbies de l’Ajuntament, la ciutat la fem entre totes!

Dijous 2 de juliol, a les 19:30 als Jardinets de Gràcia

Acaben de passar unes eleccions municipals i sabem que s’han donat canvis a l’Ajuntament, però també que hi ha qui, independentment dels resultats de les eleccions, ha guanyat sempre sense presentar-se. Es tracta dels lobbies econòmics, els poders fàctics de la ciutat. Aquests lobbies no tenen legitimitat per a governar, i han passat molt de temps forçant o dictant polítiques a esquenes de la població (o directament en contra seva) gràcies a pressions i a governs municipals connivents o clarament corruptes.

Tenim ara un govern municipal més atent a les veus dels barris, i volem treballar totes juntes per tal d’aconseguir unes polítiques fetes amb la població i per la població, evitant que interessos privats decideixin els nostres destins.

 

Manifesta-acció per rebutjar aquest model turisme i apoderar els barris

Volem ja, sis mesures urgents:

  • Moratòria de qualsevol llicència d’establiment turístic.
  • Revisió dels projectes i les llicències sota sospita o aprovades a darrera hora.
  • Recuperació de l’espai públic com espai de convivència i cohesió social; revisió de l’ordenança de vetlladors i terrasses.
  • Creació del Consell Ciutadà de Turisme
  • Auditoria i posterior transparència dels òrgans públics i públic-privats relacionats amb els turisme.
  • Increment del control i l’estudi dels establiments turístics (legals o no), del flux de creuers i dels seus nivells de contaminació i de les afectacions negatives sobre l’espai públic.

 

Ens comprometem a:

  • Actuar als nostres barris en defensa del veïnat.
  • Solidaritzar-nos amb les zones que pateixen mésels efectes negatius del turisme, a estar alerta i actuar amb rapidesa i força recolzant les accions que des dels barris es vagin plantejant durant l’estiu.
  • Construir un espai d’unitat popularde ciutat on debatre el model de turisme des dels barris.

 

Assemblea de Joves de Ciutat Vella, Assemblea Gòtic, Assemblea Raval, Assemblea Social Guinardó-Can Baró, Associació de Veïnes i Veïns de l’Òstia, Associació de Veïns i Veïnes del Barri Gòtic, Associació de Veïns i Veïnes Sagrada Família, Barcelona No Està En Venda, Ciutat Vella No Està En Venda, Defensem els Tres Turons, Ecologistes en Acció, El Raval no esta en venda, Fem Plaça, Fem rambla del Poble Nou, Fem Sant Antoni, Parlament Ciutadà, Plataforma Defensem el Park Güell, Plataforma Gràcia cap a on vas, Recuperem el Niza, Salvem pensions – Gràcia, Plataforma Som Paral·lel, SOS carrer Enric Granados,

 

#ForaLobbies de l’Ajuntament!

#DecidimBcnEntreTotes


No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Comment

 

— required *

— required *