Comunicat del ParlaMent Ciutadà > 28 de juny – Setmana de la Dignitat


PMC ILP-21

Amb el Parlament Ciutadà celebrat el dissabte 28 de juny concloïa el conjunt d’activitats de la “Setmana de la Dignitat”.

A la històrica Plaça del Rei de Barcelona, anomenada per a l’ocasió “Plaça del Parlament Ciutadà” i sota un sol de justícia, prop de 300 persones, representants del moviment de treballadors sense feina, dels sindicats CCOO, UGT, USOC, IAC, de la PAH de Catalunya, del moviment veïnal (FAVB, CONFAVC), de la Marea pensionista, Iaioflautes, de la campanya per la defensa de la Banca pública, de la Aliança per la Sobirania alimentaria, de la Marxa Mundial de Dones, de les diverses marees, del Front Cívic, del Col·legi oficial de Treball Social de Catalunya, etc. , van participar en l’assemblea ciutadana.

Com a persones convidades a la “fila zero” van estar presents Joan Herrera (ICV), Jaume Collboni (PSC), David Fernández (CUP), Ricard Gomà regidor de Barcelona (ICV), Jesús García (EUiA), Albert Escofet (Xarxa-S21), Pedro Fernández (ACP); Joan Carles Gallego (CONC), David Papiol (UGT), Nuria Farrús (USOC), Patrizia Manzo (IAC); Jordi Camprubí (Parlament Ciutadà), Lluis Rabell (FAVB), Sergi Raventós (Dempeus), Neus Molina (Front Cívic), Albert Batiste (Attac Acordem), etc.

Amb el fons dels lemes de la Setmana de la Dignitat van participar a la taula del Parlament ciutadà Ada Colau, Itziar González, Sixto Garganté, Enric Pons i Josep Cabanyol que va moderar el desenvolupament de l’acte.

Iniciada la sessió es va anunciar la col·locació de la placa del Parlament Ciutadà en lloc de Plaça del Rei. Tot seguit es van desenvolupar les intervencions d’Itziar González que va presentar el sentit del Parlament Ciutadà i de Sixto Garganté que va exposar la urgent necessitat de la proposició de llei de la Renda Garantida de Ciutadania.

A continuació, van prendre la paraula per donar el seu testimoni Antonio Oliver, aturat de llarga durada, que va denunciar la greu situació de desprotecció social dels desocupats que han esgotats les prestacions i subsidis. Domiciano Sandoval, pensionista, que va denunciar la pobresa existent entre milions de pensionistes, les prestacions dels quals són inferiors a l’Indicador de suficiència de renda. Fredy, de la PAH, que va exposar el drama dels desnonaments i Núria Garrido, treballadora social, que va fer un relat clar i rigorós de la situació de la pobresa a Catalunya. Totes les intervencions van concloure amb la necessitat de posar en marxa la Renda Garantida de Ciutadania per superar la pobresa i viure amb dignitat.

Finalitzats els testimonis, des de la taula va intervenir el professor d’economia Ramon Franquesa per il·lustrar la viabilitat econòmica de la renda garantida, Ada Colau va exposar la importància de fer respectar els drets socials i la dignitat de les persones i Enric Pons va plantejar la necessitat del control ciutadà de les institucions i del desenvolupament i aplicació de les lleis.

El moderador va informar que havien arribat 300 comunicacions de suport de centres de treball, comitès d’empresa, etc., als objectius de la “Setmana de la Dignitat”, entre els quals va esmentar a grans empreses com SEAT, NISSAN, del sector de la construcció, Incasol, dels mitjans de comunicació com la corporació RTVE, etc.

Després d’aquestes intervencions es va donar la paraula a Diosdado Toledano, representant de la Comissió promotora de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania, que va donar lectura a la proposta de resolució que sotmesa a votació del Parlament Ciutadà va ser aprovada per unanimitat.

A partir d’aquest moment es va obrir la segona part de la sessió del Parlament amb els informes dels projectes d’ILP en curs d’elaboració i les campanyes en preparació.

Lourdes Berdié va exposar els objectius de la campanya Multireferèndum, Antonio Fuertes va explicar els objectius de la campanya en defensa de la Banca pública, Rosa Cañadell va informar de la ILP sobre educació i Albert Palla de la PAH va exposar els objectius de la ILP sobre dació en pagament i pobresa energètica.

Lluís Rabell, president de la FAVB, va cloure el Parlament Ciutadà amb una crítica contundent a les polítiques antisocials dels governs, particularment del govern de la Generalitat, i va posar en valor la importància d’aconseguir la Renda Garantida de Ciutadania per superar la pobresa, recuperar la cohesió social i avançar cap a una societat democràtica, justa i igualitària.

Finalment el cantautor Nelson Poblete va tancar el Parlament Ciutadà amb un breu però emotiu recital musical acompanyat de la seva guitarra.

Un equip de SICOM va realitzar la cobertura amb càmera de vídeo de l’acte.

Comissió d’Organització “Setmana de la Dignitat”

Enllaç a la resolució aprovada pel Parlament Ciutadà per uninimitat

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Comment

 

— required *

— required *