Acte d’inici del Pacte Social Contra la Corrupció


foto-de-família

 

Partits polítics i entitats ciutadanes signen el Pacte Social contra la Corrupció coincidint amb el Dia Mundial contra la Corrupció.

  • El Pacte s’estructura a l’entorn de deu eixos i una trentena de mesures per combatre les causes sistèmiques de la corrupció
  • Partits i organitzacions signen el decàleg com a guia d’actuació i el compromís de dialogar sobre les mesures, aplicar-les i fer-ne el seguiment a través d’organismes ciutadans i parlamentaris d’aplicació i control
  • Les entitats coincideixen en la voluntat de seguir de prop els parlamentaris en la lluita contra la corrupció i insten a aplicar el Pacte també en l’àmbit local

Barcelona, 10 de desembre de 2015, Parlament de Catalunya

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va obrir ahir l’acte de signatura del Pacte Social contra la Corrupció, promogut pel Parlament Ciutadà (PMC) a través de processos participatius, destacant que “la corrupció és una xacra al nostre país que volem eradicar”. Forcadell va subratllar el seu desig que aquesta legislatura sigui l’inici de la fi de la corrupció i va encoratjar tots els agents socials i la ciutadania a dur a la pràctica el Pacte.

El vicepresident del Grup Impulsor del PMC, Jordi Rojas, va posar l’accent en el paper de la ciutadania en una democràcia més participativa, a la qual aporta un dels pilars que la sustenten exercint com a contrapès als poders constituïts. La degana del Col·legi Oficial de Treball Social, Núria Carrera, va ressaltar la voluntat d’aconseguir “un nou model social amb presència ciutadana apoderada” de i fer-ho plegats. A més va apuntar a la corrupció com una de les causes que a Catalunya més d’una quarta part de la població visqui avui en situació de risc de pobresa o exclusió social.

Salvador Alegret, president d’El País que Volem va mostrar la seva satisfacció pel fet que el web de la seva organització hagi servit per a recollir propostes de ciutadans i ciutadanes d’arreu del país, moltes d’elles recollides al document signat. Jordi Sanchez, president de l’Assemblea Nacional de Catalunya, va assenyalar per la seva banda que són molts els ciutadans que volen un nou país, “especialment transparent i lliure de corrupció”. Va recordar que hi ha corruptes i corruptors, molts dels quals estan també a la societat civil, i va fer una crida a que les entitats siguin també exemples de transparència.

Finalitzada la signatura col·lectiva, les entitats van començar a treballar en l’articulació d’un Observatori Català Ciutadà contra la Corrupció que interlocutarà amb la Comissió Parlamentària que s’haurà de posar en marxa i estendrà el Pacte a altres entitats i municipis.

Més informació a: http://parlamentciutada.org/pacte/

entrevistes: premsa@parlamentciutada.org | Portaveus: Jordi Rojas | Martí Olivella

Informació de l’acte

Informació del Pacte Social contra la Corrupció

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Comment

 

— required *

— required *